Gemeente Wijk bij Duurstede kondigt diverse activiteiten en maatregelen aan

3 maanden geleden gepubliceerd

Thema-avond Gemeenteraad

Op 12 maart organiseert de gemeente Wijk bij Duurstede om 19.30 uur een fysieke themabijeenkomst in het Huis van de Gemeente. Op de agenda staan onder andere de onderwerpen ‘inclusieve samenleving’, ‘Kansrijk gebied Windenergie’ en een tweede sessie over ‘De Geer 3’. Meer details over de onderwerpen zijn te vinden op de website van de gemeente.

Nieuwsupdates en activiteiten

De isolatievoorwaarden voor monumenten zijn per 1 januari 2024 aangepast. Hierdoor kunnen meer monumenteigenaren gebruik maken van duurzaamheidssubsidies. Het Adviespunt VvE helpt Vereniging van Eigenaars in de provincie Utrecht gratis op weg bij het verduurzamen.

Vanaf 6 maart 2024 start de aannemer met het vernieuwen van de kademuur aan de Langbroekerdijk in Langbroek. Dit werk is nodig omdat de kademuur is verzakt en niet meer stabiel is.

Vragen over gemeentelijke belastingen 2024

Op 19 maart 2024 organiseert de gemeente een inloopmoment in het Huis van de Gemeente voor vragen over de aanslag gemeentelijke belastingen 2024. Medewerkers van Belastingsamenwerking Rivierenland (BSR) zullen dan aanwezig zijn om vragen te beantwoorden.

Inleveren lachgascilinders

Lege lachgascilinders of -tanks kunnen gratis en anoniem worden ingeleverd bij de milieustraat. Dit is om te voorkomen dat de cilinders en tanks bij het restafval belanden, waar ze gevaarlijk kunnen zijn voor de afvalverwerking.

Landelijke Opschoondag 23 maart

Op 23 maart vindt de Landelijke Opschoondag plaats. De werkgroep Opgeruimd Wijk nodigt inwoners uit om zwerfafval op te ruimen om Wijk bij Duurstede schoon en aantrekkelijk te maken.

Gratis zak compost

Elk huisadres krijgt van de gemeente een gratis zak compost (40L), als dank voor het goed scheiden van GFT. De actie loopt vanaf 11 maart 2024 tot en met 15 maart.

Omgevingsvergunningen

Er zijn verschillende aanvragen voor omgevingsvergunningen ingediend en verleende omgevingsvergunningen afgegeven. Meer details over deze aanvragen en beslissingen zijn te vinden op de website van de gemeente.

Tijdelijke verkeersmaatregelen

Op 17 maart 2024 is de Markt in Wijk bij Duurstede van 07.00 tot 19.00 uur afgesloten in verband met de Trots Markt. Tijdens de Trots Markt wordt het eenrichtingsverkeer op de Achterstraat, Muntstraat, Veldpoortstraat en Langs de Wal opgeheven. De Volderstraat zal tijdens de Trots Markt een doodlopende straat zijn.