Start vernieuwing kademuur in Langbroek

3 maanden geleden gepubliceerd

De aannemer begint op woensdag 6 maart 2024 met het vernieuwen van de kademuur aan de Langbroekerdijk in Langbroek. De muur is momenteel verzakt en onstabiel, waardoor deze werkzaamheden noodzakelijk zijn. Het gaat hier om het gedeelte van de kademuur tussen de Doornseweg (N227) en de Brink.

Afsluiting Langbroekerdijk

Van 11 maart tot begin juni 2024 zal de Langbroekerdijk tussen de Doornseweg (N227) en de Brink volledig afgesloten zijn voor alle verkeer, met uitzondering van voetgangers. Er zal een omleiding zijn voor doorgaand verkeer, vrachtverkeer en landbouwverkeer. Lokale autoverkeer en fietsers zullen worden omgeleid via het Kerkeland. Het vaarverkeer op dit deel van de Langbroekerwetering zal eveneens zijn afgesloten gedurende de werkzaamheden.

Bereikbaarheid lokale voorzieningen

Gedurende de werkzaamheden blijven restaurant Torbijn en Makelaar GroeneRaedt te voet bereikbaar via het trottoir. Klanten kunnen hun auto parkeren bij de Versmarkt of op het parkeerterrein naast Langbroekerdijk A49. De Brink blijft open, waardoor de woningen, de Hervormde Kerk en de huisartsenpraktijk (op enkele uitzonderingen na) bereikbaar blijven.

Wethouder Jeroen Brouwer (beheer openbare ruimte en milieu) is blij dat de werkzaamheden binnenkort starten. Hij legt uit dat de veiligheid van inwoners en weg- en watergebruikers de laatste maanden extra prioriteit heeft gekregen. Dit is ook de reden waarom er tot 11 maart voor eenrichtingsverkeer en het afsluiten van een rijbaan is gekozen. Hoewel iedereen van 11 maart tot begin juni moet omrijden, is dit noodzakelijk voor de veiligheid.

Toekomstige kademuur

Na ongeveer drie maanden zal Langbroek een veilige kademuur hebben die lange tijd mee kan. Het metselwerk zal lijken op dat van de Brinkbrug en de leuningen langs de kade zullen passen binnen het Rijksbeschermd gezicht Nederlangbroek.