Openbare raadsvergadering en compostactie in Wijk bij Duurstede

3 maanden geleden gepubliceerd

Op 19 maart vindt er een openbare raadsvergadering plaats in het Huis van de Gemeente. De vergadering begint om 19.30 uur en kan zowel fysiek als digitaal worden bijgewoond. Hierbij komen verschillende onderwerpen aan bod, waaronder de kaderbrief GGD regio Utrecht 2025, het ontwerp wijzigingsbesluit GGD regio Utrecht en de opvang van asielzoekers. Voor de meest actuele informatie over de raadsvergadering kunt u terecht op de website van de gemeente Wijk bij Duurstede.

Compostactie voor inwoners

Daarnaast organiseert de gemeente, in samenwerking met Merkens Tuincentrum uit Langbroek en Welkoop Wijk bij Duurstede, een compostactie. Inwoners kunnen van 11 tot en met 15 maart een bon inleveren voor een 40 literzak compost. Deze bon is te vinden in het Wijks Nieuws van 6 maart.

De compost wordt gemaakt van groente-, fruit- en tuinafval. Het is een natuurlijke traktatie voor de tuin en draagt bij aan een gezonde bodem. Door middel van deze actie willen de organisatoren inwoners bewust maken van het feit dat afval vaak weer grondstof wordt.

Omgevingsvergunningen

Er zijn recentelijk diverse omgevingsvergunningen aangevraagd en verleend. Dit betreft onder andere het vervangen van kozijnen, het weghalen van bomen, het oprichten van een agrarisch bedrijfsgebouw en de verbouw van een woning. Voor het inzien van deze vergunningen kunt u contact opnemen met de gemeente.

Parkeerplaatsen voor elektrisch laden

Burgemeester en wethouders hebben besloten om parkeerplaatsen voor uitsluitend elektrisch laden aan te wijzen op het Anker, de Dukdalf, Flavius en Romulus in Wijk bij Duurstede en op de Kerkweg in Cothen. Bezwaren tegen dit besluit kunnen binnen zes weken na verzenddatum ingediend worden.